Župan obišao infrastrukturne radove u Lećevici i lokaciju budućeg CGO-a 

7. ožujka 2023.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i njegov zamjenik Ante Šošić obišli su u ponedjeljak, 6. ožujka, infrastrukturne radove u Općini Lećevica i lokaciju budućeg Centra za gospodarenje otpadom, gdje su u tijeku pripremni radovi. Župan je naglasio kako je područje ove općine jedno od najvećih gradilišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

“Ukupna vrijednost radova na ovom prostoru je preko 34 milijuna kuna. Gradi se prometnica koja je trasa budućeg Centra za gospodarenje otpadom s pripadajućom infrastrukturom, a gradi se i HEP-ova trafostanica koja će služiti stanovništvu, ali i budućem Centru. Tamo su u tijeku pripremne radnje za budući CGO, u skladu sa sklopljenim ugovorom čija je vrijednost 155 milijuna kuna”, poručio je župan Boban.

Načelnik Općine Lećevica Ante Baran smatra kako je izgradnja prometnice jedan od preduvjeta daljnjeg razvoja njegove općine: “Cesta od Lećevice do Kladnjica jedan je od preduvjeta za izgradnju centra za gospodarenje otpadom te daljnji razvoj ovoga dijela naše općine. Obnavljamo i nekoliko zgrada te uređujemo trg, a imamo aktivna i gradilišta na vodoopskrbi u južnom dijelu općine”, rekao je načelnik Baran.

Objavljeno: 7. ožujka 2023.