Zaštita osobnih podataka

24. svibnja 2018.

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Izjava o povjerljivosti podataka

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima korištenja.

Službenom web stranicom www.rcco.hr upravlja društvo Regionalni centar čistog okoliša d.o.o. (u daljnjem tekstu: RCČO) s poslovnim nastanom u Splitu, na adresi Vukovarska 148 b (MB 2372576, OIB 54045399638).

Prikupljanje, obrada i prijenos osobnih podataka

Vaši osobni podaci kao što su: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa ne prikupljaju se pregledavanjem naše službene web stranice.

RCČO d.o.o. poštuje privatnost korisnika svojih internetskih stranica i prikuplja njihove osobne podatke kao što su: ime i prezime, adresa, broj telefona ili e-mail adresa kao i ostale podatke samo kada ih korisnici sami dostave.

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-poštu) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom, ili kontakt obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

RCČO se može koristiti tim podacima kako bi odgovorio na pojedinačne upite korisnika.

TIP PODATAKAGDJE/KADA SE PRIKUPLJAJU PODACISVRHA OBRADE PODATAKAVRIJEME ČUVANJA PODATAKA
Ime i prezime
Adresa e-pošte
Kod ispunjavanja kontaktnog obrasca od strane korisnika.
Popunjavanjem obrasca korisnik daje suglasnost za kontakt.
Odgovor na upit i slanje odgovora na unesenu adresu e-pošte.Do opoziva od strane korisnika.

RCČO ovim izričito izjavljuje kako neće prodavati, iznajmljivati ili se na bilo koji drugi način, osim gore navedenog, koristiti osobnim podacima korisnika niti ih prenositi trećim stranama bez njihovog odobrenja, osim u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza

RCČO vam neće slati neželjenu poštu.

Tajnost podataka

Želimo jasno reći da prilikom posjeta ovim stranicama Vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti.

Obvezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati podatke koje smo zaprimili, osim (1) u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza, (2) u slučajevima propisanih zakonom, (3) u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite Vašeg života ili tjelesnog integriteta, a Vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu Vaših osobnih podataka, (4) u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu, i (5) u slučajevima kada ste Vi sami objavili te podatke.

Statistika poslužitelja

Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih internetskih poslužitelja i nisu karakteristični samo za naše stranice. Takvi statistički programi omogućuju nam svoje stranice prilagoditi kako bi bile što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje sadržaja koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine internetske preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica.)

Upotreba kolačića (Cookies)

Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naših stranica, kao i prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Kolačići koje naš internetski poslužitelj postavlja brišu se automatski s Vašeg računala na kraju sesije, odnosno onog trenutka kada napustite naše stranice. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen.

Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na ovoj adresi te kako bismo osigurali pristupačnost usluge svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

Poveznice

Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sva preusmjeravanja s naših internetskih stranica upućuju na internetske stranice koje ne sadrže ilegalan i/ili štetan sadržaj. Međutim, stranice i adrese na mreži brzo se mijenjaju i ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese na koju usmjeravamo posjetitelje naše web stranice.

Isključenje odgovornosti

RCČO ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.

Obavijest o promjenama

Svaka promjena RCČO politike zaštite privatnosti na internetu bit će pravodobno objavljena na ovoj internetskoj stranici.

KONTAKT PODACI SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Inge Budimac, dipl.iur.
adresa: Vukovarska 148b, 21000 Split
telefon: +385 (0)21 682 821
e-mail: inge.budimac@rcco.hr

Odluka o imenovanju službenika za zaštitu osobnih podataka