Potpisan ugovor o sufinanciranju s FZOEU te pokrenuti radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava budućeg Centra

25. kolovoza 2020.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić i privremena upraviteljica Regionalnog centra čistog okoliša Vlatka Lucijanić-Justić krajem lipnja potpisali su ugovor o sufinanciranju izgradnje EU sufinanciranog projekta „Centar za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji“.

Ugovor je vrijedan 86 milijuna kuna, a riječ je o nacionalnom dijelu sufinanciranja projekta u visini od gotovo 19% ukupno prihvatljivih troškova. Ukupno prihvatljivi troškovi iznose 454 milijuna kuna, od čega Europska unija iz Kohezijskog fonda sufinancira 71%, odnosno 322,5 milijuna kuna, a preostalih 10 posto osigurat će Splitsko-dalmatinska županija

Projekt „Centar za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji“ obuhvaća projektiranje i građenje Centra, uslugu nadzora gradnje Centra i šest pretovarnih (u Splitu, Sinju, Zagvozdu, na Braču, Hvaru i Visu), nabavu pokretne opreme za centar, usluge tehničke pomoći i upravljanje projektom te uslugu promidžbe i vidljivosti projekta. Cilj projekta je uspostava cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Više na poveznici: https://bit.ly/3iGafq2

Krajem srpnja započela je prva faza radova na vodoopskrbnom sustavu Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Riječ je o izgradnji dionice vodoopskrbnog cjevovoda kroz zaseoke Taraši i Barani duljine cca 3.000 metara magistralnog cjevovoda te 800 metara opskrbnog cjevovoda vrijednosti 5.533.198,00 kn, koju sufinanciraju Hrvatske vode (90%) te Splitsko-dalmatinska županija (10%). Radove su otvorili župan Blaženko Boban i dožupan Ante Šošić zajedno s direktorom ViKa Tomislavom Šutom i načelnikom općine Lećevica Antom Baranom.

Više na poveznici: https://bit.ly/3ax8Tv1

Fotografija: FZOEU