Održana 35. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije

14. listopada 2020.

Na 35. sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koja je održana 12. listopada 2020., prihvaćeno je  Izvješće o radu Regionalnog centra čistog okoliša d.o.o. za 2019. te Izvješće o tekućim fazama izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji (siječanj-lipanj 2020. godine).

Dva navedena Izvješća predstavila je Vlatka Lucijanić-Justić, privremena upraviteljica županijske tvrtke Regionalni centar čistog okoliša d.o.o., koja je u svom obraćanju pročitala pravno mišljenje koje su izradili profesori s Katedri za upravno pravo Pravnih fakulteta Sveučilišta u Splitu i u Zagrebu, a u kojem je navedeno kako je Odluka Općinskog vijeća Općine Lećevica o povlačenju suglasnosti za lokaciju budućeg Centra za gospodarenje otpadom bez pravnog učinka i stoga neće utjecati na daljnji tijek projekta.

Župan Blaženko Boban ovom je prilikom podsjetio kako se u zadnjih nekoliko godina za potrebe budućeg Centra ishodilo 27 različitih dozvola te se pripremilo više od 100 dokumenata te je istaknuo kako rokovi koje je postavila Europska unija nisu dovedeni u pitanje.