Nagradna izložba dječjih likovnih radova na temu ekologije: “Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!”

20. travnja 2017.

Pozivamo Vas da posjetite
nagradnu izložbu dječjih likovnih radova na temu ekologije
“Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!”
koja će se održati u zgradi stare gradske vijećnice na Pjaci (Narodni trg)
od 21. do 24. travnja 2017. godine.

Izložba je i humanitarnog karaktera pa će se u okviru nje prikupljati dragovoljni novčani prilozi za Udrugu osoba s cerebralnom paralizom Srce čiji će članovi također izložiti neke od svojih radova.
Nagradni natječaj i izložbu organiziraju Regionalni centar čistog okoliša i Splitsko-dalmatinska županija, a samu izložbu će 21. travnja u 10.00 sati svečano otvoriti zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Luka Brčić.
S ciljem informiranja javnosti o budućem cjelovitom i održivom sustavu gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, s posebnim naglaskom na poticanje djece na razmišljanje o okolišu, buđenje ekološke svijesti odnosno ukazivanje na važnost odgovornog postupanja s otpadom, Regionalni centar čistog okoliša organizirao je nagradni natječaj “Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!” za djecu predškolske dobi te učenike nižih i viših razreda osnovnih i srednjih škola. U akciji je sudjelovalo više do 1.000 djece s područja Splitsko-dalmatinske županije, a na izložbi će biti izloženo 45 natječajnih radova iz sve četiri kategorije. Najbolji od njih, prema ocjeni Stručnog povjerenstva, bit će nagrađeni, a prvu, drugu i treću nagradu njihovim kreativnim autorima uručit će 24. travnja u 10 sati splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.
Prikupljenim dragovoljnim prilozima pomoći ćemo opstanku i radu udruge Srce (www.srce-cp-split.hr), odnosno njihovom projektu Kreativne vježbaonice. Ujedno pozivamo sve posjetitelje i naše poslovne partnere da se priključe humanitarnoj akciji i pomognu onima koji skrbe o djeci s poteškoćama i mladim osobama s invaliditetom kao najranjivijim skupinama u našem društvu.

Preuzimanje priopćenja za medije: Link