Ministar s predstavnicima udruga i Općine Unešić o CGO-u Lećevica

26. siječnja 2017.

Priopćenje za javnost (MZOIP od 23.01.2017.)

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović održao je sastanak s predstavnicima udruga Koordinacija ekoloških udruga Zvona Zagore, Zmajevac Unešić, Kampanel, Zvona Kaštela, ‘Keks’ – Krizni eko Kaštelanski stožer, Rast Zagore i Špiljarsko društvo Sv. Mihovil te Općine Unešić.

Tema sastanka s predstavnicima udruga iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije i Općine Unešić bio je projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lećevica za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Predstavnici udruga i Općine izrazili su neslaganje s projektom izgradnje CGO-a Lećevica na krškom području te su istaknuli bojazan da bi realizacija projekta ugrozila izvore pitke vode. Iznijeli su primjedbe na dosadašnji postupak izrade dokumentacije i studija potrebnih za realizaciju projekta navevši kako se zalažu za izradu nove Studije utjecaja na okoliš prema pravilima struke.

Ministar Dobrović saslušao je iznijete argumente i istaknuo kako je nužno provoditi aktivnosti na projektu sukladno važećim zakonima i propisima te je predstavnicima udruga i Općine poručio da će se razmotriti njihove primjedbe.

http://www.mzoip.hr/hr/ministarstvo/vijesti/ministar-s-predstavnicima-udruga-i-opcine-unesic-o-cgo-u-lecevica.html