Usvojen proračun Splitsko-dalmatinske županije za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024.

7. prosinca 2021.

Na 6. sjednici Županijske skupštine, koja je održana 6. prosinca 2021., s 25 glasova „za“ izglasan je Proračun Splitsko-dalmatinske županije za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu.

Među proračunskim stavkama koje su usvojene je i ona o daljnjem financiranju izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u SDŽ s pretovarnim stanicama, za koje je osigurano 88 milijuna kuna. Navedena sredstva koristiti će se za sufinanciranje ranije potpisanih ugovora, ali i izradu potrebne dokumentacije i osiguranje svih uvjeta za daljnju provedbu projekta, što uključuje i praćenje ulaganja u infrastrukturne radove te pokrivanje fiksnih, operativnih i općih troškova poslovanja i ostale investicije REGIONALNOG CENTRA ČISTOG OKOLIŠA d.o.o.

Osim toga, usvojen je i drugi rebalans proračunskih sredstava planiranih za provedbu projekta CGO u SDŽ  u 2021. godini, do kojeg je došlo uslijed poništenja postupka javne nabave za projektiranje i građenje CGO-a. S obzirom da su sredstva SDŽ predviđena proračunom za 2021. godinu ostala neutrošena, ista su se planirala koristiti u narednom proračunskom razdoblju.

Više informacija dostupno je na poveznici.

Objavljeno: 7. prosinca 2021.

Fotografija: dalmacija.hr