Priručnik o kompostiranju

12. prosinca 2014.

Priručnik o kompostiranju nastao je u sklopu projekta pod nazivom “The Case for Zero Waste” – Creating preconditions for zero waste society in cross border region, javlja Civilnodrustvo.hr. Projekt provode Unikom d.o.o. za komunalno gospodarstvo Osijek i Javno komunalno preduzeće Komunalije Sremska Mitrovica u suradnji s partnerima Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, Udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Gradom Sremska Mitrovica, Ekološkim klubom grada Sremske Mitrovice i Centrom za ekologiju i održivi razvoj – CEKOR, a financiran je iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija.

Cilj ovog projekta je doprinijeti zaštiti životne sredine i održivom razvoju u prekograničnom području kroz jačanje prekogranične suradnje i poticanje zajedničkih aktivnosti na području gospodarenja otpadom i povećanje udjela prikupljenog otpada kroz unaprjeđivanje sustava prikupljanja i gospodarenja otpadom.

Projekt se provodi kroz niz aktivnosti, a jedna od njih je prijenos stečenog znanja u području selektivnog prikupljanja i gospodarenja otpadom. Ekspert za kompostiranje i partneri iz Osijeka održali su trening za buduće edukatore iz Sremske Mitrovice koji će stečeno znanje prenositi ciljanim grupama: učenicima osnovnih škola, djeci u vrtićima, udrugama građana i lokalnom stanovništvu.

Preuzmite publikaciju: Priručnik o kompostiranju