Odvajati je lako, nauči kako!

18. svibnja 2016.

Regionalni centar čistog okoliša zajedno s mališanima dječjeg vrtića Pinokio i osnovnoškolcima OŠ Mejaši, sudjelovao je na ovogodišnjoj manifestaciji EcoLife koja se održala u trgovačkom centru Mall of Split od 13. do 15. svibnja 2016. godine.

Za najmlađe je organizirana eko-igraonica „Odvajati je lako, nauči kako!“ na kojoj su djeca, uz svesrdnu pomoć Splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje, kroz igru i zabavu razvrstavala otpad (papir, plastiku i tekstil) u zasebne posude, nakon čega su od izdvojenih materijala izradili plakat.

Osnovna škola Mejaši nosi status Međunarodne eko-škole još od 2005. godine te kontinuirano provodi brojne ekološke akcije s ciljem podizanja ekološke svijesti. Učenici 4. razreda prezentirali su nam projekt „Put zdravlja“, a „šestaši“ su nam pokazali kako promjena klime utječe na pčele i pčelarstvo prezentacijom „Pčele i globalno zatopljenje“. Održane su i tri radionice: „Iskoristimo stare CD-ove na kreativan način“, „Tangram i mozgalice“ te „Izrada ogrlica od tkanine“.