Na konferenciji „Prostorni planovi i kružno gospodarenje otpadom“ sudjelovali vodeći stručnjaci iz područja gospodarenja otpadom i zaštite okoliša

25. svibnja 2022.

U Poreču je od 16. do 18. svibnja održana tradicionalna godišnja konferencija “Prostorni planovi i kružno gospodarenje otpadom”, koja je kroz 27 predavanja, 7 sekcija i 7 panela okupila 40 stručnih predavača i panelista. Glavne teme trodnevne konferencije bile su gospodarenje otpadom u gradovima, postavljanje pravilnog zakonodavnog okvira, izgradnja infrastrukture u sustavu gospodarenja otpadom, pravilna obrada otpada, sustav recikliranja, modeli financiranja te osvještavanje javnosti i važnost centara za gospodarenje otpadom u uspostavi učinkovitog sustava.

Na konferenciji su sudjelovali i direktor REGIONALNOG CENTRA ČISTOG OKOLIŠA d.o.o. Ivan Vukorepa, Voditeljica Odjela za provedbu projekta Vedrana Šarić  te Voditeljica Odjela za ekonomsko-financijske poslove Sandra Capan, koji su ovu priliku iskoristili za razmjenu znanja i iskustava s direktorima ostalih centara, ali i stručnjacima iz srodnih područja. Poseban naglasak stavljen je na važnost pravilnog educiranja i informiranja javnosti o postupcima pripreme i realizacije centara za gospodarenje otpadom u Hrvatskoj, s obzirom da učinkovit rad centara, što je vidljivo iz primjera postojećih, ovisi o pridržavanju reda prvenstva otpada te učinkovitim gospodarenjem otpadom na razini jedinica lokalne samouprave.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici brojnih tvrtki iz područja djelatnosti zbrinjavanja otpada, komunalnih javnih poduzeća i ostalih tvrtki koje su uključene u djelatnost gospodarenja otpadom te predstavnici lokalnih samouprava – županija, gradova, općina, kao i resornih državnih institucija te znanstvenih ustanova.

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici organizatora.

Objavljeno: 25. svibnja 2022.