Predstava ‘Keko Eko’ održana u školi Žnjan-Pazdigrad, uz pjesmu se učilo kako odvajati otpad

6. studenoga 2017.

Educiramo djecu o pravilnom postupanju s otpadom jer bez toga ne možemo imati čisti okoliš

Lutkarska predstava ‘Keko Eko’ u atriju osnovne škole Žnjan-Pazdigrad počela je i završila pjesmom, a učenici nižih razreda su na kraju odmah i pokazali da su zapamtili jednu od poruka ove akcije u organizaciji Regionalnog centra čistog okoliša i Splitsko-dalmatinske županije. U jedan glas su, naime, na pitanja što ide u plavi, žuti i zeleni kontejner točno odgovarali – papir, plastika i staklo.

Educiramo djecu o pravilnom postupanju s otpadom jer bez toga ne možemo imati čisti okoliš. Na taj način ćemo spriječiti zagađivanje vode, tla i zraka. Danas odvajamo svega nekoliko posto otpada, a do 2020. godine trebamo minimalno 50 posto, zbog toga je važno poticati među mladima pozitivne navike u postupanju s otpadom – rekao nam je Tomislav Šuta, direktor Regionalnog centra čistog okoliša.

Mate Omazić, ravnatelj OŠ Žnjan-Pazdigrad, se zahvalio Regionalnom centru čistog okoliša što je omogućio djeci besplatnu predstavu u kojoj smetlar Keko okuplja družinu oko istog cilja – zaštite okoliša.

Vrlo rado smo bili domaćini ovom projektu jer kao škola želimo djecu odgajati da odvajaju otpad kako treba, a što se uči odmalena se usvoji kao navika – kazao je Omazić, dodavši da je predstava djeci bila jako interesantna i da je imala lijep odjek.

Lutkarka predstava, dodajmo, djelo je Produkcije Z.

Izvor: dalmatinskiportal.hr