Ministar Ćorić sa županom Bobanom i zamjenicima razgovarao o Centru za gospodarenje otpadom i ostalim ključnim projektima u Splitsko-dalmatinskoj županiji

4. veljače 2022.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Tomislav Ćorić, održao je danas sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske županije, Blaženkom Bobanom te dožupanima Stipom Čogeljom i Antom Šošićem, na kojem su se dotakli i Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U protekle četiri godine na području Splitsko-dalmatinske županije započeli su projekti u vrijednosti većoj od 4,5 milijarde kuna, a upravo je gospodarenje otpadom jedna od ključnih komponentni iduće financijske omotnice, istaknuto je na današnjem sastanku. Ministar je izrazio vjeru u uspjeh Centra koji bi, prema njegovim riječima, trebao u potpunosti zaživjeti u narednih tri do četiri godine, nakon prilagodbe dokumentacije novom programskom razdoblju.  Ideja je da se projekt fazira na način da se najveći dio financira iz ovog programskog razdoblja, a druga faza, ona koja se tiče mješovitog otpada u 2024./2025. godini.

Župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, istaknuo je da više od trideset godina nije bilo ovako značajnih ulaganja u komunalnu infrastrukturu kao što je to slučaj u proteklih nekoliko godina te naglasio da se do kraja 2023. godine treba povući što je moguće više EU sredstava u tu svrhu. Župan također smatra da projekt Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji ide u dobrom smjeru te je ovom prigodom najavio i nove akcije jedinica lokalne samouprave u vidu edukacija i nabavke potrebne infrastrukture za zbrinjavanje otpada.

Više informacija dostupno je na poveznici.

Objavljeno 4.2.2022.

Fotografije: dalmacija.hr