KEKO EKO ekološka lutkarska predstava u školi

7. veljače 2017.

Zahvaljujući Regionalnom centru za zaštitu okoliša, ponedjeljak je u međusmjeni počeo veselo i poučno. Na dar smo dobili lutkarsku predstavu KEKO EKO!

Naši su novinari e-Kavala, Ante i Andrija, sve pratili pa ćete i vi saznati kako je bilo…

Predstavnica Regionalnog centra našim je novinarima kazala kako je njena ustanova početkom 2016.g. organizirala natječaj “Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće?” na koji se prijavila OŠ Stobreč. Stoga su nam darovali predstavu, kao i djeci iz stobrečkog vrtića Veseli kutak. Njima je danas ujedno bila prilika da bolje upoznaju našu školu koju će mnogi od njih uskoro pohađati.

NOVINARI: Što kažete na atmosferu u školi?

gđa Đeni: FANTASTIČNO!

NOVINARI: Hoće li biti još ovakvih događanja u školi?

gđa Đeni: Vjerujem da hoće, ukoliko vaša škola bude i dalje sudjelovala u eko projektima.

NOVINARI: Sviđa li se i Vama predstava?

gđa Đeni: Da! I inače jako volim predstave.

Glavni lik predstave bio je smetlar Keko, a evo kako je priča tekla, uz osmijehe i aplauze najmlađih gledatelja…

Dječak Pero gazio je cvijeće, a Marina i Ante su ga pokušavali uhvatiti. Keko ne zna zašto ljudi bacaju otpad na ulicu i ide loviti ribu. S Perom lovi ribu. Pero krivi Antu, ali laže. Voda je zagađena. Svi osnivaju eko patrolu. Pero je bio ljubomoran na Antu jer je i on htio biti prijatelj Marini. Svi su išli na predavanje o ekologiji. Na kraju se pjevala pjesma o čistoći!

Djeca su naučila koja vrsta otpada se odlaže u koju vrstu kontejnera (žute, plave, crvene…).

Predstava Keko Eko privukla je pozornost i medija koji su posjetiliti tim povodom našu školu. Bila je to prilika našim novinarima da iz prve ruke upoznaju rad snimatelja i novinara!

Link na članak: Osnovna škola Stobreč