Edukativna lutkarska predstava za djecu Stobreča

3. veljače 2017.

U atriju osnovne škole Stobreč u ponedjeljak, 06. veljače 2017. godine s početkom u 12 sati, u organizaciji Regionalnog centra čistog okoliša održat će se ekološko lutkarska predstava Produkcije Z, „Keko Eko“. Smetlara Keka i njegove prijatelje, osim učenika osnovne škole Stobreč koja je i sama Eko škola, pogledat će i predškolci stobrečkih dječjih vrtića Antonija I Veseli kutak.

Naime, osnovna škola Stobreč, stobrečki dječji vrtići Antonija i Veseli kutak – svi oni prijavili su se na nagradni natječaj za najbolje likovne radove/plakate na temu „Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!“ kojeg je Regionalni centar čistog okoliša organizirao početkom ove školske godine na razini Splitsko-dalmatinske županije s ciljem podizanja ekološke svijesti kod djece. „Projekt uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u našoj županiji nije samo izgradnja infrastrukture. Uključivanje i motiviranje djece u brigu o okolišu kroz aktivnosti unutar vrtića i škola, ali i izvan njih, kao i poticanje pozitivnih navika u postupanju s otpadom, jedan je od naših prioriteta“, rekao je Tomislav Šuta, privremeni upravitelj društva.

Ekološka lutkarska predstava u Stobreču prva je u nizu predstava koje će Regionalni centar čistog okoliša organizirati u 2017. godini za djecu i učenike odgojno-obrazovnih ustanova Splitsko-dalmatinske županije s ciljem poticanja predškolske i školske djece, zajedno s njihovim odgajateljima, učiteljima i nastavnicima na razmišljanje o okolišu, o otpadu kojeg svakodnevno proizvodimo kao i o važnosti izbjegavanja stvaranja otpada.